Airbag​

​​Førerairbag beskytter førerens hoved i tilfælde af frontalkollision, hvor man ellers – uanset man bærer sikkerhedssele – oftest vil slå hovedet mod rattet. Sammen med sikkerhedssele og selekraftbegrænsere mindsker risikoen for svære personskader i frontalkollisioner med 60-70%.

En passagerairbag i kombination med sikkerhedssele og selekraftbegrænser mindsker risikoen for svære personskader i frontalkollisioner med 55-60%.​

​​Det er vigtigt, at være opmærksom på, at en passagerairbag er livsfarlig for et barn, placeret i en bagudvendt barnestol ved forsædet. Hvis man vil benytte denne løsning, forudsætter det derfor, at passagerairbag’en kan kobles fra, når der er bagudvendt barnestol ved forsædet.

Gardinairbag i kombination med sideairbag mindsker risikoen for svære personskader i sidekollisioner med op til 45%. Sideairbags alene mindsker risikoen for svære personskader i sidekollisioner med ca. 10%. Gardinairbags rækker også oftest om på bagsædet og beskytter derved bagsædepassagererne. 

​Auto Elektro APS . Haderslevvej 117 . Telefon 7552 7555 . autoelektro.kolding@mail.dkwww.autoelektro-kolding.dk